Spektakel van de bovenste plank bij v.v. Schipluiden – WV/ Kranenburg
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 
zondag, 07 april 2019 09:39

Marcel Pronk scoort de winnende treffer tegen Schipluiden 5-6!!!

Schipluiden

De mannen van trainer Ricky v.d. Bergh lijken, door de 5-6 winst, op weg naar het kampioenschap.

Afgelopen zaterdag stonden in de 3e klasse B de

 nummer één WV / Kranenburg tegenover v.v. Schipluiden, bij Schipluiden, tegenover elkaar. In een spannende wedstrijd, zelden vertoond, werd het een doelpuntenfestival. Beide teams speelden vol op de aanval en uiteindelijk moest de thuisclub in blessuretijd buigen (5-6).

Schipluiden –  Vooraf was de trainer van Schipluiden duidelijk geweest. Hij zei namelijk: “Vanaf het moment dat ik heb aangegeven hier weg te gaan als trainer hebben wij geen wedstrijd meer verloren”, aldus Marcel van Duijn. Tot in blessuretijd leek het er ook op dat ook koploper WV / Kranenburg punten zou verspelen in en tegen Schipluiden, maar dat gebeurde uiteindelijke niet.

Binnen 2 minuten 2 goals

Na 30 (!) seconden was de toon wel gezet voor een verder verloop van de wedstrijd. Want al snel lag een verdediger van Schipluiden kermend van de pijn op de grond. De overigens goed leidende arbiter de Graaf, trok de eerste gele kaart van in totaal 11(!) gele kaarten. Na wat spelden prikken over en weer dat hooguit uitmondde in een paar hoekschoppen bleef de aanvangsfase aantrekkelijk en spannend, want beide teams zochten de aanval. Na een dik kwartier schoot Nick Brouwer, na een langlopende aanval raak (0-1). En vanaf de aftrap schoten de bezoekers van achteruit de bal achter de laatste lijn bij de thuisclub. Die bal zaaide zoveel verwarring dat uiteinde wederom Nick Brouwer de hoek kon uit kiezen en 0-2 liet aantekenen. Het duurde even eer Schipluiden die klap te boven was. Voeg daarbij dat ook routinier Patrick Duijndam met een hamstringblessure naar de kant moest, dan was het wel even zoeken bij de thuisclub.

Aansluiting

Toen eenmaal die klap was verwerkt trok de thuisclub weer fel ten aanval en vond de gaten in (broze) de WV / Kranenburg defensie. Na een klein halfuur en na een mooie aanval kreeg Chris van Beurden de bal in bezit. Hij mocht de bal op zijn gemak controleren en joeg hem stijf in het kruis. Een wonderschoon doelpunt en het was bovendien weer een wedstrijd (1-2). Maar niet voor lang , want Francesco Fens bracht binnen drie minuten de marge weer op twee (1-3). In de aanval erop schoot eerst Sjoerd Boks op de paal en in de counter die volgde voorkwam de voet van doelman Perry van Oeveren dat de marge onoverbrugbaar zou worden. Sterker de snelle rechterspits Marnix Reissenweber werd weggestuurd en liet de verdediging van WV / Kranenburg zijn hielen zien en drukte af. Zijn schot vloog tegendraads in het doel (2-3). Vlak voor rust leefde de gastheer nog.

Knotsgek

Het werd een knotsgekke tweede helft met heel veel goals. Eerst schoot Marnix Reissenweber is kansrijke positie naast, maar in de 52e minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Een ingestudeerde hoekschop waarbij Koen Göbel een overstapje maakte en Chris van Beurden de 3-3 raak schoot. Zijn tweede goal. En Schipluiden ging door, want vanaf de aftrap kwam wederom de snelle Marnix Reissenweber in balbezit. Hij hield het overzicht en gaaf een kromme banaan bal naar de andere kant aan de mee opgekomen Sjoerd Boks, die er 4-3 van maakte. En er waren pas 10 minuten gespeeld in de tweede helft. En alsof het nog niet genoeg was rechtte Kranenburg de rug en scoorde Fransecso Fens vanaf de aftrap zijn tweede goal en dus de gelijkmaker (4-4). De wedstrijd golfde op en neer en bulkte van de spanning. Dat beide verdedigingen de nodige fouten maakten kwam het wedstrijdbeeld alleen maar ten goede. Zeker de neutrale toeschouwer kwam volledig aan zijn trekken. En nog was de koek niet op. Na een uur voetbal kwam Schipluiden weer eens gevaarlijk door op rechts en trok Sjoerd Boks het strafschopgebied binnen. Daar werd hij onderuit gehaald en de arbiter wees onverbiddelijk naar de stip. Chris van Beurden voltrok het vonnis en wederom kwam de thuis club op voorsprong en scoorde Chris een hattrick. WV / Kranenburg strompelde vooral in de laatste lijn, maar gaf toch niet op. Trainer Ricky vd Berg wisselde aanvallend en ging één op één spelen. Die (Haagse) bluf betaalde zich uit, want twee minuten voor tijd scoorde de boomlange invaller Rogier Beld de gelijkmaker (5-5). En tot vreugde van de manschappen van Ricky vd Berg en tot grote teleurstelling van de equipe van Marcel van Duijn scoorde ver in blessuretijd good old Marcel Pronk (36 jaar) de winnende treffer (5-6). KMD wint van Lyra en mag WV / Kranenburg zich toch wel de winnaar van dit weekend noemen.

Reacties

Ricky vd Berg: “Voor rust hadden wij toch wel de regie over de wedstrijd. Alleen gaven wij knullig twee goals weg. In de rust zei ik nog dat wij een stormloop zouden kunnen verwachten. Dat gebeurde dus ook waardoor Schipluiden binnen 10 minuten op voorsprong kwam. Ik ging direct één op één spelen en wisselde tweemaal aanvallend. Zodoende konden wij druk uitoefenen met als gevolg dat wij met de winst er van door konden gaan”. ‘Is het nu gespeeld’. “Zeker niet in deze spannende competitie kan nog veel gebeuren. Feit is wel dat wij nu een gaatje hebben geslagen met de concurrentie”.

Marcel van Duijn ( Schipluiden): “Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. We waren er zo dichtbij. Uiteindelijk gaven wij de goals (te) gemakkelijk weg. Zeker als je in ogenschouw neemt dat je twee minuten voor tijd nog voor staat. Natuurlijk wilden wij bij die 5-4 doordrukken naar 6-4, maar collega Ricky vd Berg ging snel één op één spelen waardoor wij onbewust  naar achteren terug gedwongen werden. Dan mag dit reclame zijn voor het amateurvoetbal. Ik kan hier even niks mee, want ik sta wel met lege handen”, aldus een teleurgestelde Schipluiden trainer.

 

Wedstrijdprogramma

Onze sponsoren

Bandel Telematica Constructie Met Techniek Slot Menswear


Powered by Joomla!. Designed by: england football fanzone org.tw domain Valid XHTML and CSS.