Wateringse Veld Kranenburg pakt weer drie punten!
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 
maandag, 25 februari 2019 08:07

DUNO en WV Kranenburg hebben in een leuke en sportieve wedstrijd laten zien dat er 22 spelers nodig zijn om goede partij voetbal te spelen en er een leuke wedstrijd van te maken. Ook een attente, rustige scheidsrechter als vandaag helpt daarbij.

Duno

De technisch vaardige en veelal geroutineerde spelers van WV Kranenburg namen hierin het voortouw, dat zal niemand verbazen. DUNO kon daar op de eerste 10 minuten na, veel, heel veel tegenover stellen. DUNO speelde een verzorgde wedstrijd, scoorde twee zeer fraaie doelpunten en had zelfs korte tijd uitzicht op een beter eindresultaat. Enkele ongelukkige en individuele fouten waren oorzaak van de uiteindelijk verdiende nederlaag. Want WV Kranenburg liet zien dat het de meeste aanspraak op de titel mag maken en won met het goede veldspel verdiend.

DUNO “voetbalde dus goed mee” zoals dat in het voetbaljargon wordt genoemd. DUNO speelde fris en verzorgd voetbal, speelde compact, zocht de combinatie en bleef knokken voor een goed resultaat. Hoewel WV Kranenburg dus een verdiende overwinning behaalde had er voor DUNO meer in gezeten. In de eindfase was WV Kranenburg minder geconcentreerd en had DUNO vijf minuten voor tijd zomaar op 4-3 kunnen komen. Had kunnen komen………Evert Steinvoort, verrast dat hij plotseling oog in oog stond met doelman Sander van der Toorn, schoot de bal te gehaast naast.

 Eerste 10 minuten

Jammer dat DUNO die eerste 10 minuten verzaakte en onvoldoende scherp en hierdoor niet goed bij de les was. DUNO begon pas goed te voetballen toen het 2-0 achter stond na doelpunten van Lorenzo Scheffer en Phil Altimari. In de 2e minuut verdween een opportunistisch ingeschoten bal via het been van Nick Heikoop achter de kansloze doelman Jeffrey van Vliet.

Even later, in de 9e minuut, was doelman Jeffrey van Vliet met zijn lengte en atletisch vermogen niet echt kansloos bij een overigens fraaie vrije trap van Phil Altimari. Toch verdween die bal in het doel en keek DUNO al snel tegen een forse achterstand aan.

 Goed herstel

DUNO herstelde zich goed van die vroeg opgelopen achterstand en wist al snel gelijke partij te bieden aan WV Kranenburg. Omdat beide ploegen zich op technisch verzorgd voetbal richtten ontstond er een alleraardigst duel. In de 12e minuut rukte Jordi Navarro goed op, omspeelde zijn directe tegenstander waarna doelman van der Toorn alle moeite had met zijn hard ingeschoten bal.

In de 21e minuut verkleinde DUNO de achterstand door een zeer fraai doelpunt van Wesley Swikker. Een loepzuivere voorzet van Rico Westdorp werd door Wesley hard en fraai ingekopt.

Diezelfde Rico moest na een half uur wegens een blessure opgeven, hij  werd vervangen door Remco van Weeren die hiermee zijn eerste minuten dit seizoen in de hoofdmacht maakte. Remco had direct na zijn invallen enig geluk dat scheidsrechter Sahan een ongelukkige actie van hem niet van een strafschop voorzag.

 2e helft

DUNO had in de rust realistische hoop gekregen op een beter resultaat. Die hoop werd in de 48e minuut danig op de proef gesteld toen Jeffrey Kuiper wel heel veel ruimte kreeg en makkelijk kon uithalen en scoren: 3-1. Ook na deze tegenvaller bleef DUNO het goede spel voortzetten en deed het op veel onderdelen niet onder voor WV Kranenburg.

Bennie Bor onderscheidde zich met een aantal fraaie en technische hoogstandjes die een beter lot hadden verdiend. Zo wist Bennie enkele tegenstanders fraai te omspelen waarna doelman van der Toorn alle moeite had met zijn schot.

Niet alleen Bennie was goed op dreef, ook o.a. Tobias Wijling en Jerry Hoogenboom haalden een meer dan verdienstelijk niveau.

 Strafschop

Een ongelukkig slippertje van Remco betekende in de 58e minuut de inleiding tot de 4-1. De doorgebroken Francesco Fens werd al dan niet geraakt door doelman Jeffrey van Vliet, scheidsrechter Sahan wees beslist naar de stip. Diezelfde speler wist vanaf 11 meter geroutineerd te scoren.

Met de 4-1 stand leek DUNO naar een grotere en geflatteerde nederlaag af te stevenen maar ook dat werd voorkomen. DUNO bleef het goede en frisse spel spelen en liet zich niet ontmoedigen door de grote achterstand. Dat is een kwestie van instelling en mentaliteit. Die goede instelling werd beloond door weer een fraai doelpunt van Wesley Swikker. Nu was het invaller Brian Veldboom die Wesley van een goed aangesneden voorzet voorzag en weer wist Wesley koppend te scoren: 4-2.

Met nog 10 minuten op de klok kregen beide ploegen nog kansen op een of meerdere doelpunten. Eerst Evert die in de 86e minuut net naast schoot maar een minuut later zijn doelman Jeffrey van Vliet een handje hielp door een bal van de doellijn te halen.

 

Wedstrijdprogramma

Onze sponsoren

Bandel Telematica Constructie Met Techniek Slot Menswear


Powered by Joomla!. Designed by: england football fanzone org.tw domain Valid XHTML and CSS.