Wateringse Veld Kranenburg en Schipluiden 2-2, het venijn zat hem in de staart!
maandag, 17 december 2018 12:37

Op een veld dat meer deed denken aan een vlakte in Sibiriƫ wist Schipluiden koploper Kranenburg prima bij te houden. In een min of meer gelijkopgaande eerste helft kregen beide ploegen de mogelijkheden de score te openen maar deden dat niet. Het publiek, dat de beschutting van het clubhuis had opgezocht, zag een eerste helft zonder overwicht van een van de twee ploegen. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

Schipluiden

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Kansen over een weer waarbij Schipluiden een fittere indruk maakte dan de thuisploeg. Schipluiden kreeg ook iets meer overwicht en wist in de 76e minuut de score te openen door Thom van Mil. Het zoveelste onnodige balverlies van Kranenburg werd resoluut afgestraft. Een sensatie hing in de lucht. Kranenburg rechtte echter de rug, zette aan en uit een van de kansen die de ploeg kreeg wist Nick Brouwer in de 83e minuut de gelijkmaker op het bord te zetten. Nog 7 minuten en beide ploegen kregen kans op kans. waarvan de betere kansen voor Kranenburg waren.

Wederom balverlies en 1 minuut voor tijd schoot Tom Roessen de 1-2 binnen. BIj Schipluiden werd de overwinning al bijna gevierd maar WV Kranenburg heb je pas verslagen als de scheidsrechter fluit. De ploeg van trainer Abbenhuis zette aan en bij een scrimmage voor de goal werd een overtreding gemaakt. Penalty en de kans op 2-2. De penalty werd echter door een katachtige reflex van de keeper niet benut en Schipluiden dacht dat de punten nu echt veilig waren. Iedereen behalve Dennis Jos legde zich neer bij een nederlaag. Hij scoorde de verdiende 2-2. Door het puntverlies van Lyra werd Kranenburg echter toch Herbstmeister.