zondag, 23 september 2018 14:49

Een van de meegekomen bestuursleden van Wateringse Veld Kranenburg vatte de wedstrijd na afloop op nuchtere wijze samen: “De eerste helft was aantrekkelijk en ging gelijk op én in de tweede helft maakte wij nog twee treffers”. Daar was werkelijk niets aan gelogen. De Maaslanders konden na een prima eerste helft in het tweede bedrijf nauwelijks meer een vuist maken. Individuele acties stranden vroegtijdig en wanneer men in de lucht werd aangespeeld, stonden daar oppermachtige reuzen uit Den Haag paraat.

MVV 27

Het was zeker even afwachten hoe de verhoudingen zouden liggen in het veld. De bezoekers hadden het afgelopen seizoen alles gewonnen en ook de recente bekerserie met grote, indrukwekkende overwinningen afgerond.

Binnen tien minuten bleek echter dat de gasten zeker geen onverslaanbaar team hadden. Vooral fysiek sterk en veel routine waren de pré’s bij het team van trainer Martin Abbenhuis.

MVV ’27 mocht al na elf minuten de voorsprong vieren. Een hoekschop van Dennis Louter werd verkeerd ingeschat door de Haagse defensie en recht voor het doel kon Erik van Geest hard en zuiver uithalen (1-0).

Twee minuten later lag Aad Siranarasit de bal breed en vond Leon van Kersbergen met zijn boogbal de lat. Misschien had zo’n tweede treffer de tegenstander al kunnen knakken, maar dat gebeurde dus niet.

In de overvloedig vallende regen pakten de Hagenaars de draad moeiteloos op en zocht via de behendige middenvelder Phil Altimari het Maaslandse doel.

Halverwege de eerste helft werd de stand gelijk getrokken. Een directe vrije trap van Yair Sidoel werd via de vingertoppen van Twan Lansbergen tegen de lat getikt, maar de rebound werd door Dennis Jos binnen gelopen (1-1).

Weer enkele minuten verder moest de aan zijn enkel geblesseerde Leon van Kersbergen zich laten vervangen door Quint van Stuivenberg. Laatstgenoemde gaf meteen een visitekaartje af door de bal knalhard in het zijnet te rammen.

Zo bleef het kansen regenen. Dennis Louter schoot met een goed gevoel van ca dertig meter afstand, keeper Sander van der Toorn onderschatte die poging enigszins en de bal spatte op de lat.

Na een schot van Jordi Lems op de lat dacht Haysam Aradelaziz zijn ploeg uit de rebound weer op voorsprong te schieten, maar zijn treffer werd wegens buitenspel geannuleerd.

Tussen deze bedrijven door had de Maaslandse defensie ook wel het nodige te doen. Linksback Jaco Buynink moest op de doellijn redding brengen ten koste van een hoekschop waaruit Dennis Jos de lat beroerde. Fransesco Fens brak door en nu moest Twan Lansbergen op zijn beurt weer handelend optreden. Kortom, die eerste helft was meer dan het kijken waard.

Na de onderbreking ging men er weer eens lekker voor zitten, maar voor de Maaslandse supporters zou het niet meevallen. Er werd te weinig geprofiteerd van de eigen kwaliteiten. Voorin zou je verwachten dat men op techniek en snelheid de tegenstander zou moeten kunnen uit- c.q. kapotspelen, maar dat gebeurde nauwelijks meer. En omdat men ook vaak zinloos hoog door de lucht aangespeeld werd, zag het spelletje er hulpeloos uit.

Weinig dreiging en nauwelijks kansen meer.
Dennis Louter mocht nog wel ’n keer van afstand uithalen, nadat keeper Sander van der Toorn onvoldoende had ingegrepen, maar vervolgens redde de Haagse doelman fraai.

Binnen tien minuten besliste spits Francesco Fens van Wateringse Veld Kranenburg het treffen. In de 64e minuut werd hij de zestien in gestuurd door Delano Venderbos en zijn punter was Twan Lansbergen te machtig (1-2). Negen minuten later werd hij weer succesvol gevonden en dat betekende de genadeslag voor de Maaslanders (1-3).