Kampioenschap een feit!
zondag, 22 april 2018 11:55

kampioenen 2

De kenners  uit de regio waren het eens dat Waterings Veld GONA vandaag kampioen zou worden. Dit was een uitgemaakte zaak. Een elftal met veel oude- en nieuwe prominenten. De meeste spelers die al vele triomfen achter zich hebben maar die de smaak nog steeds niet verleerd zijn en allen de winnaars mentaliteit hebben.

In deze 4e klasse D, zijn na vanmiddag van de 22 wedstrijden er 19 gespeeld, 19 gewonnen en een doelgemiddelde van 115 voor en 10 tegen. Dit zegt genoeg. Met vlag en wimpel kon na de thuiswedstrijd tegen Quintus het Kampioensfeest worden gevierd. De weersomstandigheden voor deze wedstrijd en het te houden feest waren optimaal. Gezien de ruimte kwam dit goed uit daar het clubhuis volledig tegen de grond is gegaan en er driftig wordt gebouwd en een nieuw clubhuis, dat in de eerste week van juli zal worden opgeleverd. Een prima zaak want WV-Kranenburg wil vanaf de onderste regionen weer opbouwen met veel jeugd-en seniorenelftallen. De toekomst voor de nieuwe combinatie “WV-Kranenburg” ligt in het stadsdeel Wateringse Veld. Een nieuwe uitdaging waar de komende jaren hard gewerkt zal worden om op een hoger niveau te gaan presteren. De eerste stappen zijn gezet een mooi kampioenschap dat vanmiddag met een overwinning op Quintus werd binnengehaald. Een wedstrijd met twee gezichten.

Prima eerste helft

De eerste helft speelden de Wateringse Velders zeer gedisciplineerd. De wedstrijd was volledig onder controle. Met goede combinaties van achteruit werd de opbouw via de vleugels gespeeld. Rechtervleugelverdediger Danny Fens kwam in de 3e minuut met een persoonlijke actie door. Zijn schot ging rakelings laag langs de verkeerde kant van de doelpaal. Wateringse Veld GONA hield de druk hoog en bleef elkaar goed zoeken. Alles werd voetballend opgelost.  In de 7e minuut maakte Erkan Sensoy een perfecte combinatie met spits Ricky Schaap en schoot vervolgens de bal met een juweel van een trap  hoog en onhoudbaar achter de doelman van Quintus, Robin Maat, de 1-0 binnen. De druk bleef aanhouden en de supporters waren in volle verwachting met de hoop dat zij een doelpuntenfestijn zouden gaan beleven. Frasncisco Fens was tweemaal dicht bij de 2e treffer. In de 9e minuut liet hij met na een solo, waarvoor de toeschouwers ook naar het veld komen, twee tegenstanders achter zich en haalde uit. Zijn schot ging net naast. Jammer dat hij het overzicht niet had en de snel opgekomen, uitblinkende middenvelder, Marcel Pronk bij de 2e paal over het hoofd zag. In 17e minuut vond hij doelman Robin Maat op zijn weg, die zijn inzet tot corner verwerkte. Het duurde tot de 22e minuut voordat Francisco Fens zijn doelpuntje meepikte, 2-0, hetgeen tevens de ruststand was.

Tempo van bedenkelijk niveau

De 2e helft werd een heel ander verhaal. Van meet af aan trachtte Quintus  Wateringse Veld onder de knie te krijgen. Quintus kreeg de gelegenheid doordat de mannen van trainer Ger Fens een veel te laag tempo speelden en hun tegenstander te veel vrijlieten.  Met regelmaat verschenen zij voor de Wateringse Veld doelman, Sander van der Toorn. Hij was het die de ploeg enige keren met uitstekende reddingen in de wedstrijd hield.  De enige wapenfeiten voor de Kampioensploeg waren een kopbal van Eskan Sensoy na aangeven van Your Sindoel en een levensgrote kans voor invaller spits Rogier Beld, die voor open doel de bal niet goed onder controle kon krijgen. Ricky van den Bergh toonde de laatste 15 minuten dat hij het ballen nog niet is verleerd, echter tot grote daden kon hij zijn medespelers niet meer brengen. Achterin hielden Dennis Jos maar vooral John Bos en doelman Sander van der Toorn de nul. Een teleurstellende 2e helft komt mede doordat de verwachtingen waarschijnlijk te hoog waren en vooral dat Quintus ook tot de betere elftallen in deze klasse behoort. Na het laatste fluitsignaal van deze uiterst sportieve partij konden de spelers, technische staf, begeleiding, bestuur en leden het dik verdiende Kampioenschap gaan vieren.

WV – Kranenburg

Volgend jaar zal in de 3e klasse worden gestart onder de nieuwe naam, “Wateringse Veld Kranenburg”. Er zal dan enige tandjes hoger moeten worden gespeeld. Wordt een nieuwe uitdaging. Veel succes!

Laatst aangepast op dinsdag, 24 april 2018 15:57