Sv Wateringse Veld GONA en vv Kranenburg gaan samen verder
vrijdag, 12 mei 2017 13:51

Sv Wateringse Veld GONA en de opnieuw opgerichte vereniging vv Kranenburg uit Den Haag gaan in het seizoen 2017 – 2018 samen verder op het sportcomplex Zonneveld aan de Guido de Moorstraat.

In de afgelopen periode hebben de bestuursleden van beide verenigingen meerdere malen met elkaar gesproken. In deze gesprekken zijn diverse zaken aan de orde gekomen. Uitgangspunt van beide besturen was, dat er een gezamenlijke mooie vereniging zou moeten ontstaan, waarbij de sterke punten van beide verenigingen elkaar goed kunnen aanvullen. Zo beschikt vv Kranenburg over kennis en ervaring op voetbaltechnisch gebied en een netwerk binnen de regio Haaglanden. Het complex van sv Wateringse Veld GONA en de verwezenlijking als Buurthuis van de Toekomst biedt voor de beide verenigingen volop mogelijkheden, zowel op sportief als op maatschappelijk gebied.

De verenigingen hebben een gezamenlijke ambitie om prestatief én recreatief flinke stappen te gaan zetten. De vereniging schrijft géén standaardelftal meer in op de zondag, maar richt zich volop op de zaterdag. Dit betekent, dat de vereniging een zaterdagselectie inschrijft bij de KNVB, waarbij het doel is om ieder seizoen om de hoofdprijzen mee te gaan spelen. Daarnaast zal de vereniging nog wel een aantal recreatieve seniorenteams op zondag inschrijven. Omdat vv Kranenburg niet ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel, zal de vereniging vooralsnog sv Wateringse Veld GONA heten. De wens van vv Kranenburg om in de naam opgenomen te worden, zal in het komende seizoen worden verwezenlijkt.

Ook op het gebied van de jeugd valt er binnenkort veel te verwachten aan de Guido de Moorstraat. De vereniging heeft de ambitie om zo snel mogelijk prestatieve jeugdteams te laten spelen. Bovendien is er een gezamenlijke wens om een Buurtvoetbalschool op te starten. Ook dit zal in het seizoen 2017 – 2018 gestalte gaan krijgen.

De komende periode zal vooral hard gewerkt gaan worden aan het samenvoegen van de beleidsplannen van zowel vv Kranenburg als sv Wateringse Veld GONA, waarbij dit vertaald gaat worden naar concrete doelstellingen en actiepunten.

Caroline Verstraate, secretaris van vv Kranenburg: “Door deze samenwerking kunnen we tot een mooie vereniging uitgroeien, waarin prestatie en recreatie hand in hand kunnen gaan. Beide verenigingen hebben sterke kanten, we zien daar een goede kans om onze gezamenlijke ambities te verwezenlijken”.

Remco van der Wal, jeugdvoorzitter sv Wateringse Veld GONA: “Door de samenwerking met vv Kranenburg zijn we in staat om onze jeugd, maar ook de jeugd in en rondom onze wijk op alle fronten hoogstaande trainingen aan te bieden. Ook de maatschappelijke betrokkenheid van de vereniging komt hierin tot uiting, bijvoorbeeld door de vorming van een Buurtvoetbalschool. Een lang gekoesterde wens gaat hiermee in vervulling!”

Het weer

Den Haag