Interview Patrick van Dullemen
vrijdag, 30 september 2016 08:24

Patrick, hoe kijk je terug op de competitie tot nu toe?
Redelijk tot goed, ook al klinkt dit raar na de 6-1 nederlaag van afgelopen week. Jim Krijgsman en ik moeten nog een paar dingen regelen bij de club WVG dan kunnen we ons echt met de voetbal zaken bezig houden.

We begonnen echt op 0...en zijn nu op weg om een goede organisatie voor de eerste selectie neer te zetten. Zelf moet ik wel bewaken dat ik mij niet teveel druk maak over randzaken en mij volledig moet/kunnen focussen op de trainingen en wedstrijden. In de amateur wereld gaat het om winnen en hoe dat maakt niet uit, heb ik gemerkt. Dit ten koste van alles willen winnen is soms jammer van spelers in bepaalde teams, want de kwaliteit in de amateur wereld van bepaalde spelers is zeer goed.

Een klasse lager is het toch weer moeilijk voor jouw ploeg om te domineren, wist je dit van te voren of denk je dat dit nog komt?
Ja, van te voren wist ik dit, iedereen moest wennen aan alles, van het bestuur tot de spelers en de nieuwe trainersstaf. we hebben wat nieuwe spelers er bij gekregen en we hadden 2 schorsingen nog open staan, buiten de blessures die ik nog niet genoemd heb. Kortom een slechte start als je naar de uitslagen kijkt, maar als we positief blijven en elkaar scherp houden op trainingen dan kunnen we alleen maar vooruit gaan. Dan moeten de spelers wel beseffen dat hier alles aan gedaan moet worden. Maar dat vertrouwen heb ik op dit moment wel, let wel op de woorden op dit moment....

Komend weekend VUC, wat weet je van deze ploeg?
Onderling weten de spelers veel van elkaar en hebben ze contact. Er lopen ook oud spelers bij VUC waar de spelers nog steeds contact mee hebben. Ook ken ik de trainer goed en is hij zelf een goede speler geweest en denk dat hij zijn mentaliteit in de spelers wil terug zien en dat is willen winnen met strijd en passie. Het is een haags duel en dan hoop ik persoonlijk dat dit met voetbal en goede wil om te willen winnen gepaard gaat en dat deze wedstrijd sportief verloopt.

Hoe staat je ploeg ervoor, ben je compleet en is iedereen dus fit?
Nee verre van, zoals de wedstrijd tegen Spaartaan 20, dan moet je 2 spelers wisselen voor rust en moet ik na 60 minuten mijn 3de wissel brengen door een blessure. Als dan in het volgende duel mijn spits zich blesseert en je met tien man verder moet met nog 30 minuten te spelen. Dan zul je begrijpen dat we niet fit zijn. Op de tribune zaten 6 spelers die niet konden spelen en 1 basis speler had een jaar lang niet gespeeld en begon in de basis. Zijn dat excuses, nee verre van. Spartaan 20 had ook een goed team en waren veel zakelijker en hadden ook de wil om echt te willen winnen. Dat zijn dingen die kan je als trainer niet aanleren, dat moet vanuit de groep zelf komen.

Denk je dat je nog een rol van betekenis kunt gaan spelen met je elftal?
We hebben een aanloop nodig denk ik persoonlijk en ik heb de hoop dat we dit oppakken met zijn allen. Ik wil mijn  persoonlijke voetbalvisie niet over boord gooien. Ik hou van mooi voetbal om naar te kijken en wil daar ook trainen.
We willen onze trainingen terug zien in de wedstrijd. Dat is wennen voor de groep en voor mij persoonlijk. we hebben veel voetbal systemen nu geprobeerd en ik moet zeggen dat we Jim en Ik er nog niet over uit zijn. De aanhouder wint is mij geleerd, als het maar geen eigenwijsheid gaat worden voor mijzelf.

Laatst aangepast op donderdag, 06 oktober 2016 09:29

Het weer