sv WVG 1 pakt punt in Rotterdam, VOC maakt denigrerend verslag op eigen site
zondag, 01 mei 2016 21:32

“Hier hadden wij gewoon van gewonnen vandaag”. Het was de tekst van een middenvelder van V.O.C 2, dat die ochtend Quick 2 met 2-1 versloeg. Of hij gelijk heeft, zullen we nooit weten, maar feit is dat het werkelijk onbegrijpelijk is dat het eerste de wedstrijd tegen Wateringse Veld niet won, maar gelijkspeelde. V.O.C heeft het volledig aan zichzelf te wijten dat het de kansen op plek 4 nu niet meer in eigen hand heeft.

Al na 20 minuten had V.O.C de wel erg matige tegenstander op een onoverbrugbare achterstand moeten zetten. Er werd echter zeer slordig afgewerkt, en de eindpasses waren vaak onvoldoende. Dat de 1-0 van Robbert Stout voor rust toch nog viel, was een kleine opluchting, maar niet meer dan dat. Een stand van 3 of 4-0 was namelijk minimaal mogelijk geweest.

Dat de tegenstander na rust meer naar voren zou spelen mocht worden verwacht. Toch was het nog steeds V.O.C dat de aanval zocht en kansen bleef missen. En toen gebeurde wat de supporters al vreesden: het eerste schot op doel van Wateringse Veld zat er in. Na een uur spelen dus 1-1. Een kwartier later mocht de Haagse ploeg met het tweede schot op doel zelfs hun tweede doelpunt bejubelen. Een houdbare vrije trap plofte zomaar in het doel.

Kort daarna was het gelukkig alweer gelijk. Wessel Verhaar schoot een toegekende penalty onberispelijk binnen. Maar enkele minuten later kon tot ontzetting van alles wat V.O.C was Wateringse Veld uit een counter opnieuw op voorsprong komen. V.O.C zette alles op alles om alsnog een gelijkmaker te forceren en dat lukte uiteindelijk nog. Een van richting veranderd schot van Robbert Stout hobbelde het doel in. Daarna nog twee enorme kansen om op 4-3 te komen, maar het zat er niet meer in.

Een slecht resultaat voor V.O.C dat nu gepasseerd is door VELO, en moet hopen op misstappen van deze ploeg om alsnog 4e te kunnen worden. Het team mag het zich zwaar aanrekenen dat het tegen de tegenstander van vandaag 3 doelpunten incasseerde en er zelf niet meer maakte. Als je zoveel beter bent, mag je dit niet overkomen. Dat het veldspel net zoals bijna het hele seizoen weer prima was is een feit, maar het levert simpelweg te weinig punten op.

Volgende week komt opnieuw wen laagvlieger op bezoek: PFC. Hopelijk vallen de doelpunten dan wat makkelijker en kunnen we dan wel de drie punten bijschrijven.

Laatst aangepast op zondag, 01 mei 2016 21:35

Het weer