Henk de zeeuw: ik heb besloten dat ik het seizoen afmaak bij svWV/GONA
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
vrijdag, 15 april 2016 07:11

Henk,
hoe is het met je?
Ja ik mag zeggen dat alles zeer goed gaat.  Zowel zakelijk, voetbal als privé. Werk nu bijna 7 jaar met veel plezier bij Masters in Finance. Net vader geworden van mijn 2e zoon Brent. Bovenaan met FC 's-Gravenzande 2 en nog ongeslagen als speler van Wateringse Veld/Gona dit seizoen haha.

Afgelopen zondag loste je in een klap alle problemen op voor Wateringse Veld Gona, of overdrijven we nu?
Nou beetje wel. Als je na 19 wedstrijden 9 punten hebt dan heeft dat natuurlijk niet alleen met een keepersprobleem van de laatste weken te maken.

Je kreeg overal de complimenten, ook van ons, wat vond je zelf van je rentree?
Ja het ging beter als ik verwacht had. Ik zat er lekker in en ik kon met name de 1e helft belangrijk zijn voor de ploeg. De 2e helft was een walk over ivm het wegsturen van hun keeper. Al baal ik wel dat ik de 0 niet heb kunnen houden.

Was dit eenmalig of blijf je voorlopig staan?
Ik heb afgesproken het aan te kijken na deze wedstrijd maar na alle publiciteit kan ik nu niet meer terug. Dus ik heb toegezegd het seizoen af te maken mits het niet in strijd is met mijn werk als trainer bij FC 's-Gravenzande want dat gaat ten allen tijden voor. Maar ik voorzie daar geen problemen in. Het enige probleem is dat ik nu de 24e het weekendje weg met mijn vrouw wat moet inkorten. En ik op het feestje de avond daarvoor een drankje minder zal moeten nuttigen...

Een goed elftal begint achterin, je wint 4-1. Wat ging er allemaal goed wat voorheen niet goed ging?
Dat vind ik heel moeilijk te zeggen omdat ik niet weet hoe Wateringse Veld / Gona hiervoor speelde. We speelde heel compact en vanuit de omschakeling en we scoorden heel snel. Dat helpt natuurlijk altijd. Ook het wegsturen van de keeper net voor rust kwam ons goed uit. Het heeft ons ook zeker niet tegen gezeten.

Patrick van Dullemen zegt al weken dat de ploeg goed speelt maar op een overwinning zit te wachten. Herken jij dit?
Ja dat had ik ook gelezen op jullie site en dat herhaalde hij in de wedstrijdbespreking. Aan de bal is het een goed team dat vanuit een verzorgde opbouw wil spelen met lef en durf. Ik hou daar wel van. Maar in het storen en druk zetten mag het naar mijn zin nog wel wat feller. Maar in balbezit is het af en toe heerlijk om naar te kijken absoluut. Mijn taak om het verdedigen te blijven organiseren.

GDA wint ook en samen met jullie is de achterstand op de veilige 10e plaats is nog maar 4 punten. Gelooft het elftal er nog in?
Ook daar kan ik je niet een heel duidelijk antwoord opgeven. Daarvoor zit ik er nog te kort bij en ik ben er niet bij op de trainingen. Ik moet zeggen dat er wel een vorm van opluchting en ontlading was afgelopen zondag toen de 3 punten weer eens werden behaald. Maar als ik het gevoel had dat deze ploeg er niet vol voor wilde gaan dan had ik het seizoen niet afgemaakt. Daarvoor kan ik te slecht tegen me verlies. We krijgen GDA nog en er zijn nog 12 punten te behalen dus we hebben het nog steeds in eigen hand om in ieder geval niet rechtstreeks te degraderen.

Wat heb je allemaal gedaan nadat je gestopt was?
Ik heb me volledig gericht op mijn trainerscarrière en de zondag was volledig voor mijn gezin. Ik heb de jaren voor ik stopte zowel als speler en als coach gefungeerd en dat werd teveel van het goede. Inmiddels ga ik volgend seizoen mijn 5e seizoen in bij FC 's-Gravenzande. Geweldige club met veel aandacht voor de jeugdopleiding en eigen opgeleide jongens in de selectie. Dat is heerlijk werken daar. Dit is mijn 1e jaar als trainer bij de senioren en dat bevalt me uitstekend. A.s. zaterdag de topper tegen Ter Leede en bij winst kan het kampioenschap ons bijna niet meer ontgaan. Volgend seizoen dus hopelijk naar de reserve hoofdklasse met FC 's-Gravenzande en daarna ga ik bekijken wat ik doe. Ik heb zeker de ambitie om op termijn ergens hoofdtrainer te worden.

Wat vind je van het voetbal qua niveau?
Ik moet zeggen dat ik niet veel amateurwedstrijden zie behalve die van FC 's-Gravenzande. Vaak vind ik amateurwedstrijden niet leuk om naar te kijken. Het is allemaal zo veilig en zonder durf. Plichtmatig. Ik wil graag geamuseerd worden als ik naar een wedstrijd kijk. Daarom kijk ik liever voetbal op tv. Ik ben als kleine jongen al fan van Barcelona maar tegenwoordig volg ik de Duitse competitie graag. Guardiola vind ik een geweldenaar maar die competitie heeft ook veel jonge trainers met innovatieve ideeën. Leverkusen, Dortmund en Mainz spelen echt leuk voetbal om naar te kijken. En bij Hoffenheim zit nu een trainer van 28 die de ploeg in een paar maanden volledig uit de degradatiezone heeft gekregen met positief voetbal. Die Duitsers hebben hun werkvoetbal nu gecombineerd met technisch en tactisch goed voetbal. Die gaan denk ik de komende jaren het voetbal domineren. Ik hoop dat we in Nederland weer innovatief gaan worden want het huidige niveau is niet best. Het resultaat bij de jeugd moet ondergeschikt worden gemaakt aan de ontwikkeling van spelers en het team. Maar dat is lastig als je als trainer en eindverantwoordelijke van een club vaak wordt afgerekend op resultaten. Een mooie uitdaging voor de KNVB...

Hoe was het met de spierpijn?
Haha dat viel tegen. Dan merk je wel dat je een dagje ouder wordt ja. Maar gelukkig heb ik 2 weken om te herstellen! We gaan er voor en het zou geweldig zijn als we kampioen kunnen worden met FC 's-Gravenzande en we ons kunnen handhaven met Wateringse Veld / Gona. Dan gaan de handschoenen echt definitief in de kast en zal je me alleen nog maar naast het veld zien staan in plaats van er op...

Laatst aangepast op vrijdag, 15 april 2016 07:12
 

Wedstrijdprogramma

Onze sponsoren

Bandel Telematica Constructie Met Techniek Slot Menswear


Powered by Joomla!. Designed by: england football fanzone org.tw domain Valid XHTML and CSS.