Patrick van Dullemen wil in korte tijd stappen maken!
zaterdag, 28 november 2015 14:04

WateringseVeld/GONA, dat sinds kort onder leiding staat van de niet onbekende Patrick van Dullemen als opvolger van de gestopte Madjo Dewus, neemt in de stand de één na laatste positie in, net boven hekkensluiter GDA. Dus is het zaak om in ieder geval niet puntloos te blijven tegen SJC, de bezoekers uit Noordwijk. Met de Haagse trainer komen we kort terug op zijn hoofdtrainersschap bij de ploeg uit Wateringse Veld en blikken vooruit op de ontmoeting met SJC.

Je hebt het overgenomen van Madjo Dewus, maar je liep al een aantal weken mee bij de club. Inmiddels gewend?

,,Sinds een paar weken loop ik inderdaad mee, om mij persoonlijk te kunnen ontwikkelen in de amateurwereld. Met veel hulp van de mensen van WateringseVeld/GONA hebben we deze stap genomen om als hoofdtrainer aan de slag te gaan na het te hebben over genomen van Madjo. Na te zijn begonnen als hoofdtrainer, hebben we met z’n allen dingen geregeld, zodat we nu met voetbal bezig kunnen zijn en niet met de randzaken. Er is nu duidelijkheid naar elkaar toe, bepaalde regels en afspraken die zijn nu ingevoerd naar de spelers toe. En wat mijzelf betreft wil ik me nu bezig houden met voetbal, wat het leukste blijft om te doen, bezig zijn met een groep, die er voor wil gaan met z’n allen.”

Als je WateringseVeld/GONA afzet tegen de ploegen die jij tot nu toe hebt gezien in die eerste klasse, wat is er dan mogelijk voor jouw ploeg?

,,Dit zijn vragen waar ik nu geen antwoord op kan geven. Het niveau is hoog bij de amateurs, er worden verschillende speelstijlen gespeeld, wat een uitdaging is om er met het team tegen te strijden. Hoe we daaruit komen, dat zien we aan het einde van het seizoen. Het begint met z’n allen hard er aan te werken, dan komt de kwaliteit vanzelf naar boven in dit team. Ook moeten spelers wennen aan mij als hoofdtrainer. Wat wil ik zien en met welke spelers ik dit ga doen, wat soms bij bepaalde spelers op teleurstellingen kan uitlopen. Op dit moment hebben we winnaars nodig, in het tweede team lopen ook spelers die graag in het eerste willen spelen en daar hard hun best voor doen en dus ook hun kans krijgen. We moeten als team gaan strijden en dat gaat alleen als we weten waar we met z’n allen mee bezig zijn. We proberen in een korte tijd stappen te gaan maken vanuit een goede organisatie.”

Zondag ontvangen jullie SJC, een ploeg die al jaren de ambitie heeft om de stap te maken naar de hoofdklasse. Wat weet jij van deze tegenstander?

,,Eerlijk gezegd ben ik niet bezig met de tegenstanders. Dat zeg ik niet om hooghartig over te komen, maar we zijn nu bezig om in een goede formatie te kunnen spelen. Elke training zijn we hier mee bezig en zijn we veel aan het oefenen en willen we graag blijven oefenen tegen tegenstanders. WateringseVeld/GONA is dit allemaal druk aan het regelen om beter uit een systeem te kunnen gaan spelen en vriendschappelijke wedstrijden te regelen. De voorbereiding die je in het begin van het seizoen nodig hebt, om van daaruit te kunnen gaan beginnen aan het seizoen, dat moet nu in een sneltrein vaart gebeuren. Dus zouden er ook fouten gemaakt kunnen worden, waar je als team beter van wordt.”

De maand november is weer aangebroken en dus gaat de trainerscarrousel weer draaien. Wat is jouw ambitie? Blijven bij de club of ergens anders als hoofdtrainer de uitdaging aangaan?

,,Ik heb nog geen gesprek gehad met clubs en ben er nog niet mee bezig. Elk bestuur van een club bepaalt met wie ze in zee willen en met wie niet. Als ze je echt willen hebben, dan weten ze je toch wel te vinden. Ik hou van het spelletje en dat betekent dat je de uitdaging aangaat, waar je ook aan het werk bent als trainer. Ik ben nu elf jaar bezig als trainer (jeugd en senioren) en heb al mijn doelstellingen bereikt die ik op mijn lijstje had staan. Ik ben nu bezig om weer een nieuw lijstje op te stellen en dan kijk ik weer aan het einde daarvan wat ik voor mij persoonlijk kan wegstrepen.”

Hoe staat het met de blessures en schorsingen?

,,Iedereen is nu fit en iedereen traint hard om met het team in de eerste klasse te blijven. De spelers willen hier graag onderdeel van uitmaken en we hopen dat dit ook tot het einde van het seizoen het geval zal zijn. Elke wedstrijd is er weer één op zich, ook zondag en we zullen zien hoe we hieruit komen na deze wedstrijd.”

Laatst aangepast op zaterdag, 28 november 2015 14:07

Het weer