sv Wateringse Veld en Martin Abbenhuis beëindigen samenwerking
vrijdag, 15 november 2013 13:59

Het bestuur van voetbalvereniging sv Wateringse Veld en hoofdtrainer Martin Abbenhuis hebben besloten om hun samenwerking per direct te beëindigen. Aanleiding is een gesprek gisteravond waarin het bestuur aangaf geen vertrouwen meer te hebben dat Abbenhuis de juiste man is op de juiste plek.

Abbenhuis is sinds het seizoen 2010-2011 trainer van het eerste elftal van sv Wateringse Veld, dat in de derde klasse van de zondagscompetitie speelt. Aan het opzeggen van het vertrouwen liggen meerdere oorzaken ten grondslag. “Eén van de hoofdredenen is dat wij de afgelopen tijd onze koers hebben uitgestippeld voor de komende seizoenen en met name hebben gekeken naar het soort hoofdtrainer dat hier bij past”, zegt clubvoorzitter Percy Gielen. “Wij hebben iemand nodig die de uitdagingen van een kleine vereniging kent. Heel belangrijk is bijvoorbeeld dat de hoofdtrainer de verbinding maakt tussen alle geledingen van onze club, met name met de jeugd.”

“Martin is een technisch zeer vaardige trainer, maar het vertrouwen dat hij op dit vlak voor ons de juiste man is op de juiste plek is steeds verder gedaald”, vervolgt Gielen. “Met als gevolg dat de chemie weg was. Dit hebben wij gisteravond in een gesprek met hem aangegeven, met als intentie om per 1 januari 2014 onze samenwerking te beëindigen. Martin heeft daarop besloten om per direct te stoppen. Dat respecteren wij uiteraard.”

Wie de nieuwe hoofdtrainer wordt is nog niet bekend. Het bestuur van sv Wateringse Veld onderzoekt op dit moment een aantal mogelijkheden om het hoofdtrainerschap in te vullen. In eerste instantie zoekt de club naar een trainer die op interim basis het seizoen afmaakt. Hiervoor zijn diverse kandidaten op het oog. De thuiswedstrijd van aanstaande zondag wordt gecoacht door Henk de Zeeuw, speler van sv Wateringse Veld en in het bezit van de vereiste trainerslicenties.