Laakkwartier en Wateringse Veld delen de punten 2-2
maandag, 23 september 2013 22:03
Na de gebruikelijke controle van spelerspassen en 1 minuut stilte voor het overlijden van de vader van Bobby Nanhoe van Laakkwartier kunnen de twee teams aan de wedstrijd beginnen. Beide teams m.u.v. Laakkwartier kunnen redelijk compleet aan de wedstrijd beginnen. Laakkwartier heeft 1 geschorste speler, maar volgens de voorzitter geen probleem vanwege een gelijkwaardige selectie. Beide teams de volle winst uit de eerste twee wedstrijden, dus een basis voor een leuke partij. Voor zover begrepen heeft Laakkwartier wel ambities om naar de tweede klas te gaan, maar praten over kampioen willen ze nog niet horen. Een periodetitel zou leuk zijn. Maar dat geldt uiteraard ook voor Wateringse Veld. Beide teams zijn in de beginfase direct gevaarlijk. Wateringse Veld krijgt in de derde minuut al de kans om 0-1 score op het bord te zetten. Christopher Melfor komt alleen voor de keeper, maar door goed uitkomen van de deze wordt een doelpunt voorkomen. In de zesde minuut wordt dit beantwoordt door een schot van ongeveer van 35 meter door Michael Verschoor van Laakkwartier die buiten bereik van de keeper maar net over gaat. Dezelfde Verschoor herhaalt dit nog een keer via een vrije trap en deze keer kan de keeper de bal nog net tot corner verwerken. Tot halverwege de eerste helft blijft het spel zich voornamelijk afspelen op het middenveld, waarbij Laakkwartier zich de iets betere ploeg toont. Maar zoals dat zo vaak gaat in een wedstrijd, is het toch Wateringse Veld die 0-1 scoort. Een dieptepass vanuit eigen speelhelft bereikt Christopher Melfor. Deze maakt gebruik van zijn snelheid, laat de verdediger achter zich en geeft op maat een voorzet die door de meegekomen Hamza Chiki beheerst langs de keeper wordt geschoven. Laakkwartier blijft daarna toch de gevaarlijkste ploeg met name door Lody Dijkhuizen en R.Rafael. Het is ook Rafael die de gelijkmaker op het bord zet. Een prachtig doelpunt, wellicht met een beetje geluk maar soms heb je dat nodig. Een vrije trap gaat hier aan vooraf. De bal gaat over de verdediging heen en misschien dat de keeper zich verkijkt op deze bal maar Rafael die met de rug naar het doel staat weet via een omhaal de bal toch in het lege doel te plaatsen. Een doelpunt uit een boekje. Hoewel vlak voor het rustsignaal nog een gele kaart werd uitgedeeld aan Wateringse kant voor het onderuit halen van een doorgebroken speler toch een sportieve 1e helft. Wellicht dat het grote reclamebord onder het scorebord met daarop het woord “RESPECT” toch invloed heeft op de spelers. De tweede helft begint direct met gevaar van Laakkwartier waarbij de spits vanuit een corner de bal hard in de handen van de keeper kopt. Een waarschuwing voor Wateringse Veld dat Laakkwartier wil laten zien dat het voor de winst gaat. Net als in de eerste helft is het dan toch weer Wateringse Veld die 1-2 scoort. Wederom gescoord door Hamza Chiki die gebruik maakt van knullig uitverdedigen van Laakkwartier. Hij schiet de bal buiten bereik van de keeper in de verste hoek. Direct hierna had het zelfs 1-3 kunnen staan. Het is weer Christopher Melfor die alleen voor de keeper komt maar door goed uit zijn doel te komen dit weet te voorkomen. Hierna lijkt Wateringse Veld uitgeblust. Het is dan ook Laakkwartier die tot aan het einde het spel maakt. In de 56e minuut wordt dit beloond met een 2-2 stand. Chadion Melfor loopt de verdediging van Wateringse Veld eruit alsof ze er niet staan en scoort met een beheerste schuiver 2-2. Hierna wordt de wedstrijd wat feller en gaan de blessure behandelingen overheersen. Er volgen enkele gele kaarten en wellicht op basis daarvan worden ook wissels toegepast. Laakkwartier blijft de betere ploeg maar kan ondanks de kansjes die ze krijgen niet meer tot scoren komen. Hoewel er zelfs nog een tweede gele kaart, dus rood aan Robert Narain van Wateringse Veld werd uitgedeeld, kan je niet spreken van een onsportieve wedstrijd. Er werd fel om de bal en uiteraard de punten gestreden. Zoals scheidsrechter Rob Hagen na afloop zei: het werd even lastig. Maar door goed optreden kon hij de wedstrijd naar een goed einde leiden. Na afloop werd bij het verlaten van het veld door beide teams een sportief gedrag vertoond.