Tuchtcommissie spreekt sv Wateringse Veld vrij van tenlasteleggingen
donderdag, 22 maart 2012 12:54

Uiteindelijk toch nog rechtspraak bij Tuchtcommissie KNVB

Woensdagavond 21 maart heeft de Tuchtcommissie van de KNVB Tuchtcommissie de mondelinge behandeling gehouden van het onderzoek naar de vermeende calamiteiten tijdens de voetbalwedstrijd sv Wateringse Veld 1 tegen Laakkwartier 1 op zondag 29 januari jl. Dit onderzoek was eerder uitgesteld wegens de afwezigheid van de heer Linger, waarnemer van de KNVB.
Zowel Laakkwartier als Wateringse Veld werden beschuldigd van collectief wangedrag. Zoals bekend hanteert de K.N.V.B. dit seizoen een fors hardere aanpak waardoor beide verenigingen de maximumstraf riskeerden. Dit zou betekenen dat beide teams uit de (beker)competitie genomen zouden worden.

De mondelinge behandeling nam gisteravond vele uren in beslag waarbij een groot aantal getuigen is gehoord. De Tuchtcommissie sloot de behandeling pas kort voor middernacht af.
Kort na het middaguur vandaag vernam sv Wateringse Veld van de Tuchtcommissie, dat sv Wateringse Veld is vrijgesproken van de tenlasteleggingen. Dit betekent, dat sv Wateringse Veld 1 a.s. zondag de wedstrijd tegen BMT 1 normaal kan spelen.

Het bestuur van sv Wateringse Veld is uiteraard opgetogen na deze uitspraak en is zeer blij, dat de goede naam van de vereniging hiermee is hersteld.

Laatst aangepast op vrijdag, 23 maart 2012 09:11