Tuchtzaak krijgt bizarre wending
maandag, 19 maart 2012 22:32

Maandagavond 19 maart 2012 was het onderzoek gepland voor de KNVB Tuchtcommissie naar de vermeende calamiteiten tijdens de voetbalwedstrijd sv Wateringse Veld 1 tegen Laakkwartier 1 op zondag 29 januari jl.
Cruciaal in dit onderzoek is de rol van KNVB-waarnemer Linger, die verklaard heeft een collectieve vechtpartij te hebben waargenomen. Deze waarneming wordt door de scheidsrechter, noch door andere aanwezigen ondersteund. Op grond van deze enkele waarneming heeft de KNVB besloten beide verenigingen voor onbepaalde tijd uit de competitie te nemen. De hoge opkomst bij het onderzoek van de Tuchtcommissie gaf blijk van de grote impact, die deze beslissing heeft op de beide verenigingen. Groot was dan ook de verbijstering van de aanwezigen, toen bleek dat de heer Linger, zonder opgaaf van redenen, niet aanwezig bleek te zijn en de Tuchtcommissie om die reden, onder fel protest van de aanwezigen, besloot het onderzoek op te schorten tot woensdagavond 21 maart om 20:30 uur.

Inhoudelijk valt er nogal wat op te merken op de bewijslast. Naast feitelijke onjuistheden in het rapport van de heer Linger, ontbreekt bijvoorbeeld ook de rapportage in het dossier. Uit deze rapportage blijkt dat de scheidsrechter, de heer De Jong, een uitstekende wedstrijd heeft gefloten. De heer De Jong maakt op geen enkele wijze melding van een collectieve vechtpartij.

Richard van der Zwan, advocaat van H.V.V. Laakkwartier, is van plan de heer Linger over deze rapportage en de onjuistheden op de komende zitting stevig aan de tand te voelen. Ook sv Wateringse Veld is strijdbaar en kondigt aan alles op alles te zetten om het recht te laten zegevieren. Beide verenigingen worden door deze opschorting enorm geschaad en zijn van plan passende maatregelen te nemen in de richting van de KNVB.

Laatst aangepast op dinsdag, 20 maart 2012 11:39