Verslag Schipluiden – Wateringse Veld uitslag 1-1.
maandag, 05 maart 2012 14:16

Op zondag speelde ons eerste elftal tegen koploper Schipluiden. Schipluiden is zoals nu de stand laat zien 1 van de titelkandidaten van de derde klasse C. “Onze” jongens konden dan ook een gemotiveerd Schipluiden verwachten.

In de eerste helft was het voetbal van Schipluiden beter georganiseerd dan bij Wateringse Veld. De “Geel Blauwe” combineerde beter en kwamen dichter bij het doel dan onze voorwaartsen. De mannen van Wateringse Veld stelde daar tegenover een surplus aan inzet, gedrevenheid en passie waardoor er een levendige wedstrijd ontstond. Schipluiden kwam door het betere voetbal enkele malen zeer gevaarlijk door en de aanvallers van Schipluiden stonden tweemaal oog in oog met keeper Henk de Zeeuw. Henk wist beide keren op sublieme wijze de ingeschoten ballen te pareren en Wateringse Veld voor een achterstand te behoeden.

Behoudens de genoemde kansen voor Schipluiden werd de strijd vooral op het middenveld geleverd. Onze voorwaartse kwamen in de eerste helft slechts sporadisch in de buurt van het vijandelijke doel en waren eigenlijk niet ene keer gevaarlijk. Hoe anders liep de tweede helft. Schipluiden kwam in de tweede helft veel minder uit de startblokken en kwam niet meer aan voetballen toe. Door nog strakker op de man te spelen heerste het middenveld van Wateringse Veld waardoor Schipluiden eigenlijk niet meer gevaarlijk kon worden. Schipluiden ging steeds minder goed voetballen en Wateringse Veld kreeg zowaar een veldoverwicht. Echte vrije kansen leverde dat nog niet op maar de dreiging naar voren werd steeds sterker.

In de 58ste minuut scoorde Wateringse Veld toch de op dat moment verdiende goal. Uit een uitstekende pass van Martin Kipp scoorde Chris Melford in de korte hoek, 0-1. Wateringse Veld bleef de bovenliggende partij en de tweede goal leek aanstaande. Totdat de leidsman, die tot dan toe een puike wedstrijd had gefloten, de fout in ging. Bij een hoge bal van Schipluiden in het doelgebied van Wateringse Veld, werd keeper Henk de Zeeuw zwaar gehinderd waardoor hij de bal niet onder controle kon krijgen. Uit de rebound scoorde Schipluiden de gelijkmaker. Waarom scheidsrechter Verbruggen niet affloot is onbegrijpelijk. In het doelgebied geniet de keeper extra bescherming en een scheidsrechter dient die bescherming aan een keeper te garanderen. De heer Verbruggen wuifde alle protesten weg en beïnvloedde, jammer genoeg, met deze discutabele beslissing de wedstrijd, voor ons, op een negatieve manier.

Zowel Schipluiden als Wateringse Veld probeerde in het restant van de wedstrijd nog een overwinning te forceren en beide teams kregen daarvoor ook nog enkele mogelijkheden echter tot scoren kwam men niet meer. Het bleef dus 1-1 en dat was gezien het totale wedstrijdbeeld wellicht nog de juiste uitslag. De eerste helft was Schipluiden beter maar kon het niet afmaken. De tweede helft was voor Wateringse Veld maar die kon de verdiende voorsprong niet vasthouden. Een punt pakken in een uitwedstrijd bij een titelkandidaat is op zich een prima resultaat waarop voortgeborduurd kan worden.

Laatst aangepast op donderdag, 08 maart 2012 14:52